lördag 8 december 2012

Photoshoot med Olle Sahlin, del 2: Militära

Vi tog också ett gäng konceptbilder för de militära och paramilitära elementen som finns i Måsland. Precis som med förra bilderna är fotograf Olle Sahlin och modellerna Erland Nylund, Anneli Henriksson, Björn Kallander och Johan Nylin.

Militanta separatister ur Måslands Enade Folkhär, känns lättast igen på den svarta sorgebården som båda två bär på sina sjalar. De bär simpla vapen och är så gott som orustade. Troligtvis har de en bakgrund som bönder eller torpare som relativt nyligen tagit upp frihetskampen.

Soldat ur Granlands Reguljära Armé. Notera knapparna på vapenrocken med gjutna granar, och att hon reglementsvidrigt saknar stukad pillerburksmössa.

Soldater ur Granlands reguljära armé. Mannen till vänster är befäl, och bär därför basker istället för pillerburksmössan. Soldaten med yxan är måslänning, och behandlas troligtvis lite sämre än sina granländska kollegor. Längst till höger en väbel i svart rock och basker.


Efter krigsslutet stannade många alerska veteransoldater bakom fiendens linjer i Måsland för att uppvigla civilbefolkningen till att göra uppror mot Granland. Dessa bildade tillsammans med måsländska frivilliga organisationen Älvens Heliga Armé, som kämpade för ett teokratiskt måsland. Måslänningen till höger i bild har avsvurit sig sin släktsjal och tagit den kolsvarta, som ett löfte om att vara symboliskt död tills Måsland är befriat. Notera att alern till vänster om henne saknar huvudbonad.

I somras utropade ledaren för Älvens Heliga Armé, hennes helighet Eloisa Gryningssång, sig själv till exultantpar, och splittringen var ett faktum. I nuläget strider de måsländska teokraterna med Måslands Enade Folkhär, och har slutat bära de alerska vapenrockarna, som kvinnan i bild har på sig.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar